Körsbär 2016 Vårt fantastiska körsbärsträd med ”Stor svart” dignade av bär under sommaren så vi åt och plockade allt vad vi kunde. Det är något alldeles speciellt med att plocka bären direkt från grenarna, stoppa in dem i munnen och njuta av saften och sötman innan kärnorna spottas ut, mmmmmm…. (Marabou – släng dig i väggen). När bären var på väg att bli övermogna, plockade vi allt vad vi orkade och gav bort en del. Döm av min fasa när jag morgonen efter ett storplock skulle kärna ur några för att ha i min smoothie, så hittar jag vita små larver, inte bara i ett bär utan i nästan alla ……. ööörk, och jag som hade krängt i mig massor kvällen innan. Kan meddela att jag inte mådde helt ok vid tanken på larverna. Larver i körsbären var helt nytt för mig, men tydligen inget ovanligt när jag frågar runt bland vänner och googlar på fenomenet. Sorgligt nog svårt att bli av med körsbärsflugan som troligen är orsak till de små larverna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.